Pencak Silat

Aanmelden gratis proefles
Open het inschrijfformulier

Pencak Silat is een vechtkunst, die ongeveer 800 n.c. is ontstaan in de Indonesische Riouw Archipel en is geperfectioneerd ten tijde van het machtige rijk van Mojpait (Bittere Staal).

Pencak Silat is een kunst die is onderverdeeld in verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen achtergrond, eigen streek, eigen filosofiën en meestal ook zijn eigen technieken. De Stijl die wij bij Dschen Dui beoefenen, is de'Perguruan Silat Nasional Perisai Putih'. Perisah Putih staat voor 'het witte schild'. Deze stijl is afkomstig van het eiland Madura en is naar Nederland gebracht door de heer Kneefel, grootmeester en voormalig stijlleider.

Een aantal jaren geleden heeft de heer Kobesen de stijl bij Dschen Dui geïntroduceerd. Pencak Silat bestaat uit verschillende facetten, waarvan de belangrijkste zijn:

  • De Belah Diri - de zelfverdediging
  • De Olah Raga - de wedstrijdvorm (het sparren)
  • De Seni Budaya - de kunstvorm (bv het uitvoeren van stijlfiguren)

Bij Pencak Silat leert men diverse technieken, met de handen en voeten (zoals stoten en trappen), alsmede verwurgingen, worpen en klemmen. Pencak Silat onderscheidt zich vooral van andere vechtkunsten, door zijn sierlijke karakter, wat tot uiting komt in de technieken tijdens het gevecht.

Docent: Vincent Fabris pencaksilat@dschendui.nl
Pelatih