”SponsorKliks,

Tai Chi

 

Aanmelden gratis proefles
Open het inschrijfformulier

Kijk altijd even op de lessentabel voor actuele informatie over tijden en dagen.

Kiaido in zijn totaal is een pad naar kennis van het eigen potentieel, naar het bereiken van integriteit en innerlijke rijkdom gebaseerd op zelfontdekking en zelfrealisatie. Het is ontwikkeld door prof. dr. Song T. Park na een jarenlange studie naar de effecten van klanken en de daar aan verbonden energieën op het menselijk lichaam. Bij Kiaido staat het gebruik van de energieën volgens 5 elementen centraal.

Kiaido is opgedeeld in 4 samenhangende onderdelen die zowel in totaliteit als per onderdeel beoefend kunnen worden.
• Kiai-Jitsu
• Kiai-JinFu (vanaf 2019 niet meer beoefend)
• Kiai-Taiji
• Kiai-Qi-Gong (onderdeel van Kiai-Taiji lessen)

Kiai-Jitsu is een krijgskunst welke is gebaseerd op Dim Mak / Kyusho jitsu en het gebruik van energieën bij het uitvoeren van de diverse technieken.

Dim Mak of dodelijke aanraking is de oorsprong van het later geïntroduceerde Taijiquan. Dim Mak is gebaseerd op manipulatie van de vitale drukpunten en organen in het lichaam.

Op vrijdag avond is er een training in Kiai-Taiji.
Taijiquan is een eeuwenoude fascinerende krijgskunst en bewegingsleer waarvan de wortels in China liggen. De bewegingen zijn gebaseerd op Qi Gong en Dim Mak, wat dodelijke aanraking betekent en de basis van de Taiji van tegenwoordig.

Doelstellingen van Taijiquan zijn: harmonie in lichaam en geest, het bevorderen van de gezondheid, het verwerven van verjonging en een lang leven. Taiji is als zacht kabbelend water, meegaand maar ook sterk en onstuitbaar als het nodig is.

Zhang Sanfeng geld algemeen als de grondlegger van Taijiquan en zou volgens de overlevering zijn gebaseerd op het gevecht tussen een kraanvogel en een slang.

Taijiquan bestaat uit vloeiende bewegingen die elkaar naadloos opvolgen tot een harmonieus geheel wordt gevormd.

Docent: Dirk Goedhart taichi@dschendui.nl