Yoga

Aanmelden gratis proefles
Open het inschrijfformulier

Yoga betekent verbinden. Het doel van yoga is het in balans brengen van lichaam en geest. Bij yoga staan specifieke ademhalingstechnieken, lichaamsoefeningen en meditaties centraal.

Yoga kun je serieus en toch speels beoefenen. Door yoga ga je met je lichaam aan de slag waardoor je in het denken rustiger wordt. Kortom niet zweverig maar puur praktijk gerichte oefeningen die je zelf kunt ervaren. Ontdek en ervaar je mogelijkheden. Een leuke manier om je 'ik' te leren kennen.

Ashtanga is een traditionele vorm van yoga die 5000 jaar oud wordt geschat en afkomstig is uit India. Deze vorm van yoga is in de jaren 70 naar het westen gebracht door de studenten van Pattabhi Jois.

Yoga bestaat uit dynamische en krachtige yogaoefeningen. Het oefenen van asana's in een aaneengeschakelde serie, gecombineerd met de juiste ademhaling. Door het uitvoeren van zo'n serie, wat een flinke inspanning vraagt, kan een weldadige ontspanning bereikt worden. Je ontwikkelt een optimale conditie, kracht en souplesse. Spieren in het bekken, de rug en de buik, die vaak niet gewend zijn te werken, worden aan het werk gezet. Door de vloeiende overgangen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow, die je ongekende mogelijkheden naar boven haalt en je steeds nieuwe grenzen laat over gaan.

Een les is opgebouwd uit verschillende onderdelen: Ademhalingstechnieken - Opwarmen van het lichaam - Zonnegroet - Uitvoering van de asana's (oefeningen) - Meditatie en ontspanning

Docent: Diana van Vliet yoga@dschendui.nl