Ju Jutsu

Aanmelden gratis proefles
Open het inschrijfformulier

Ju Jutsu (Ji Jitsu, en nog meer schrijfwijzen) is de bakermat van vele oosterse Japanse krijgs-/verdedigingskunsten. Er zijn veel geschiedkundige boeken geschreven over de oorsprong van het aloude Ju Jutsu. Volgens het ene boek is het ontstaan in China en in een ander boek wordt verwezen naar Japan. Wat in ieder geval bekend is over deze verdedigingskunst, is het feit dat Ju Jutsu werd toegepast en beoefend in het Edo en feodale tijdperk in Japan (12e tot 19e eeuw).

Onder andere Judo en Aikido komen voort uit het Ju Jutsu en vallen net als Karate onder de noemer Budo

Krijgskunsten is internationaal, Penkac Silat, Arnis, Kali, Kung Fu (Win Chun) Tai Chi, Muay Thai (krabi krabong), etc. vallen hier ook onder. Budo (vrij vertaald: "weg van de krijger") slaat op de Japanse krijgskunsten waaronder ook Kyudo (en Kyu Jutsu, Iaido (en Iai Jutsu) en nog vele andere disciplines vallen.

Ju Jutsu bedient zich van worpen, stoot- en traptechnieken, wurgingen en klemmen.

Wedstrijd "Ju Jutsu" bestaat in onze Dojo niet. Er zijn namelijk geen grenzen voor het uitvoeren van technieken. Uiteraard wordt bij het beoefenen van Ju Jutsu technieken goed rekening gehouden met de veiligheid van de trainingspartner.

Voor het beoefenen van senioren Jiu Jitsu bij Dschen Dui geldt een minimum-leeftijd van 16 jaar.
Bij Jeugd Jiu Jitsu (7 t/m 15 jaar) worden bepaalde fysiek gevaarlijkere technieken zoals o.a. rugworpen en rugklemmen weggelaten en wordt zorgvuldig rekening gehouden met een 'lichaam in de groei'.

Docent Senioren: Albert Houwer jiujitsu@dschendui.nl
3de dan Jiu Jitsu

Docent Jeugd: Edwin Hiense judo@dschendui.nl
6de dan Jiu Jitsu en 3de dan Judo