Jiu Jitsu

De Jiu Jitsu stijl die binnen onze vereniging wordt beoefend legt de nadruk op controle en gebruik te maken van de agressie van de aanvaller.

Beschrijving Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een oude verdedigingskunst (krijgskunst) uit Japan. Als Jiu-Jitsuka leer je jezelf te verdedigen op allerlei aanvallen vanuit alle denkbare posities van een of meer tegenstanders en de aanvaller(s) te controleren of uit te schakelen. Jiu Jitsu is zeer veelzijdig, want naast bevrijdingstechieken, worpen, klemmen, grepen, scharen, drukpunten en verwurgingen leer je ook (aanvals)technieken zoals atemi (trappen, slagen en stoten) en valbreken.

De Jiu Jitsu stijl die binnen onze vereniging wordt beoefend legt de nadruk op controle en gebruik te maken van de agressie van de aanvaller. De verdediging is namelijk een direct gevolg van de aanval van die tegenstander. Een veelzijdigheid aan verdedigingstechnieken, onverwachte reactie(s) en snelheid kenmerken Jiu Jitsu. Er zijn zoveel verschillende technieken dat een tegenstander onschadelijk kan worden gemaakt zonder hem of haar te verwonden. Maar wanneer sommige technieken die wij gebruiken doorgezet zouden worden, kunnen de gevolgen voor een aanvaller ernstig zijn, spier/pees letsel, een ontwrichting.

JIu Jitsu

Voor wie is het?

Jiu Jitsu is voor iedereen, je hoeft geen topconditie te hebben, het is fysiek niet zwaar en het houdt je scherp, fit en soepel. Ontspanning, rust en reactie zijn in deze discipline van belang. Wij maken gebruik van de kracht en beweging van de tegenstander. Vechten kost namelijk veel kracht en energie, dat is niet ons ding. Wij proberen zo snel mogelijk uit de situatie te komen. De warming up doet een ieder op eigen kunnen mee. Leren en proberen is belangrijker dan (direct) kunnen. Je bent van harte welkom, de eerste twee lessen zijn gratis. De minimale leeftijd voor de lessen is 16 jaar.

Echte wedstrijden en gevechten zijn niet mogelijk en doen we niet (er zijn geen restricties in de verdedigingen). Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop. Technieken zijn dan ook nooit ‘full contact’ en worden niet doorgezet. Effecten worden grotendeels gesimuleerd waardoor de techniek wel goed kan worden uitgevoerd en aangeleerd. Jiu Jitsu training is geen cursus. Deze zelfverdedigingskunst vergt discipline zowel in training, om de technieken onder de knie te krijgen en te houden, als ook in het respectvol omgaan met je medeleerlingen en trainingspartners. Het kan best lang duren en vergt oefening voordat kennis en kunde effectief toepasbaar zijn en waarbij je ook nooit bent uitgeleerd.

Kernwaarden

Respect

Plezier

Kennis opdoen

Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop.

Albert P. Houwer

Lessenschema Jiu Jitsu

Dinsdag


20:30-22:00      16+

Donderdag


20:30-22:00      16+

Docent Jiu Jitsu

Docent: Albert P. Houwer (rechts op de foto)
3de dan Jiu Jitsu

jiujitsu@dschendui.nl

JIu Jitsu

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op.