Tai Chi

Tai Chi is een van de interne krijgskunsten uit China.

Beschrijving Tai Chi

De oorsprong ligt waarschijnlijk in India. Het is niet duidelijk waar en wanneer Tai Chi is ontstaan. Alhoewel Tai Chi een volwaardige krijgskunst is, wordt deze vaak voor ontspanning en gezondheid beoefend. Het zijn vooral vloeiende, langzame en zachte bewegingen. Je hebt aandacht voor wat er in het lichaam gebeurd, spanning en ontspanning. Bij partneroefeningen verbind je je met de bewegingen van de ander en voel je wat er gebeurt. “Als je een beweging 1000 keer langzaam en groot hebt geoefend kan je het ook snel en klein”. (‘1000’ staat symbool voor heel vaak.)

Tai Chi

Korte Yang stijl

De lessen worden verzorgd door Dirk Goedhart. Zijn belangrijkste leraar is Wee Kee Jin die weer een leerling was van grandmaster Huang die weer een leerling was van professor Cheng Man Ching. Deze ontwikkelde de korte Yang stijl. Daarnaast heeft Dirk les gehad van vele andere waaronder Hella Ebel en Paul Renall.

De lessen zijn opgebouwd uit vooroefeningen, partneroefeningen en de vorm. Er is ook aandacht voor martiale aspect van Tai Chi (wat niet betekent dat we gaan gooien, smijten en sparren met elkaar). In de partneroefeningen gaat het om respect, de techniek, ontspannen, zinken en voelen. Niet om kracht. Kracht ontstaat vanuit ontspanning.

Kernwaarden

Respect

Techniek

Ontspanning

Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop.

Albert P. Houwer

Er is een verschil tussen vechten in de Dojo en daarbuiten. Morgen willen we zonder blessures ons ding weer kunnen doen.

Hugo Nibte

Bij martial arts leert een goede instructeur je zowel je grenzen als je talenten ontdekken, beide worden naar een hoger niveau getild.

Colin Bakker

Lessenschema Tai Chi

Donderdag


19:00-20:30      13+

Zaterdag


15:30-17:00      13+

(alleen van oktober t/m maart)

Docent Tai Chi

Docent: Dirk Goedhart (nog geen afbeelding beschikbaar)

taichi@dschendui.nl

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op