Pencak Silat

Jezelf leren verdedigen, soepeler worden, competitief aan de slag of je conditie verbeteren? Bij Pencak Silat kan dat allemaal…

Beschrijving Pencak Silat

Een van de oudste vechtkunsten ter wereld in een modern jasje bij Dschen Dui. De lessen zijn een afwisseling van techniek, conditie, lenigheid en sierlijkheid. De sfeer in de trainingen is serieus met een knipoog. De groep bestaat uit enthousiastelingen van 13 tot in de 50 in verschillende niveaus.

Pencak Silat

Pa Kneefel

Pencak Silat is een vechtkunst, die ongeveer 800 n.c. is ontstaan in de Indonesische Riouw Archipel en is geperfectioneerd ten tijde van het machtige rijk van Mojpait (Bittere Staal) en is onderverdeeld in verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen achtergrond, eigen streek, eigen filosofiën en meestal ook zijn eigen technieken. De Stijl die wij bij Dschen Dui beoefenen, is de ‘Perguruan Silat Nasional Perisai Putih’. Perisah Putih staat voor ‘het witte schild’. Deze stijl is afkomstig van het eiland Madura en is naar Nederland gebracht door de heer Kneefel, grootmeester en voormalig stijlleider.

Voordelen

Lichamelijk fit

Geestelijk fit

Ontwikkeling karakter

Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop.

Albert P. Houwer

Er is een verschil tussen vechten in de Dojo en daarbuiten. Morgen willen we zonder blessures ons ding weer kunnen doen.

Hugo Nibte

Bij martial arts leert een goede instructeur je zowel je grenzen als je talenten ontdekken, beide worden naar een hoger niveau getild.

Colin Bakker

Lessenschema Pencak Silat

Maandag


19:00-20:30      13+

Woensdag


19:00-20:30      13+

Docent Pencak Silat

Docent: Vincent Fabris
Pelatih

pencaksilat@dschendui.nl

Vincent Fabris

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op.