Hatha Yoga

Hatha Yoga is de meest bekende en meest populaire vorm van yoga, waaruit alle overige stijlen en variaties zijn ontstaan.

Beschrijving Hatha Yoga

Tijdens de Hatha Yoga lessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding en stroming. Wanneer we met yoga bezig zijn richten we onze aandacht op ons lichaamsbewustzijn. Alleen al door die aandacht kunnen spanningen en blokkades verdwijnen en kan ons lijf herstellen.

Er zijn talloze voordelen (fysieke en geestelijke) van Hatha Yoga ontdekt door wetenschappers en onderzoekers. Door deze vorm van yoga te beoefenen bent je eigenlijk op weg naar balans tussen geest en lichaam. Je komt met jezelf in contact wat zorgt voor innerlijke rust met jezelf, anderen en de wereld om je heen. En niet onbelangrijk: het vermindert stress waardoor je de dagelijkse bezigheden makkelijker aankunt.

Hatha Yoga
Hatha Yoga

Inhoud van de les

Tijdens het beoefenen van mijn lessen blijft je niet altijd stilstaan, maar beweeg je ook vloeiend van houding naar houding, vaak op het ritme van je ademhaling. De les wordt afgesloten met een fijne eindontspanning.

Als je wilt beginnen met het volgen van yogalessen, is het zeker een aanrader om te beginnen met Hatha Yoga. Of je nu wilt ontstressen, je lenigheid wilt vergroten, of kracht wilt opbouwen: Hatha Yoga heeft het allemaal.

De sfeer tijdens de lessen is ontspannen, prettig en soms ook lekker gezellig.

Voordelen

Innerlijke rust

Vermindert stress

Balans tussen geest en lichaam

Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop.

Albert P. Houwer

Er is een verschil tussen vechten in de Dojo en daarbuiten. Morgen willen we zonder blessures ons ding weer kunnen doen.

Hugo Nibte

Bij martial arts leert een goede instructeur je zowel je grenzen als je talenten ontdekken, beide worden naar een hoger niveau getild.

Colin Bakker

Lessenschema Hatha Yoga

Woensdag


10:00-11:30      13+

Vrijdag


10:00-11:30      13+

Docent Hatha Yoga

Docent: Anna Kosecka (zie foto)

Wie ben ik?

Mijn naam is Anna Kosecka. Mijn eerste yogales volgde ik zo’n 15 jaar geleden en het heeft me daarna eigenlijk nooit meer losgelaten. In juni 2015 studeerde ik na een vierjarige Raya Yoga Opleiding af aan het Yoga Centrum Amsterdam, bij Annemiek Latour, Yogacharya, meester in de Yoga.

Sindsdien heb ik regelmatig yogalessen in Amsterdam, Haarlem en de omgeving gegeven. Ik stel hier zelfstandig de lessen samen en begeleid de leerlingen tijdens de les. Ik vind het leuk om mijn vakinhoudelijke kennis over te dragen aan de cursisten, die de Hatha Yoga willen uitoefenen. Het gaat mij makkelijk af, en ik vind het bovendien erg leuk om voor een groep mensen te staan.

Ik ben ook gecertificeerd Yoga Nidra en kinderyoga docent en volg regelmatig bijscholingen en workshops om mij verder te ontwikkelen en om bij te blijven.

hatha_yoga@dschendui.nl

Hatha Yoga

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op.