Taekwon-Do

Taekwon-Do is een van origine een Koreaanse martial art, die in de jaren 50 wereldwijd verspreid is.

Beschrijving Taekwon-Do

Wij beoefenen de International Taekwon-Do Federation (ITF) stijl zoals ontwikkeld door de grondlegger van Taekwon-Do, generaal Choi-Hong Hi. Deze stijl is ook wel bekend als de traditionele stijl en verschilt van de World Taekwondo stijl bekend van de Olympische spelen. Binnen de ITF stijl bestaan een aantal sub-stijlen waarvan wij de Chang Hon stijl volgen.

Taekwon-Do is een martial art, een vechtkunst, waarbij je leert omgaan met de mogelijkheden van je lichaam en geest om confrontaties tegemoet te kunnen treden. Dit is dus gedeeltelijk een fysiek, maar ook zeker een mentaal en zelfs filosofisch proces.

Taekwon-Do is voor ons een proces waarin je ontdekt waar je mogelijkheden liggen, je wordt uitgedaagd om je eigen potentieel te ontdekken en waar we ervan uit gaan dat we elkaar naar een hoger niveau helpen. Daarbij horen respect, vertrouwen, motivatie, samenwerken en natuurlijk hard trainen.

Taekwon-Do

Jung-Shin

Onze school heet Jung-Shin, wat in het Koreaans zowel staat voor normen en waarden als voor de “Ziel”. De instructeurs leggen hun hele ziel en zaligheid in het overbrengen van de technieken en de gedachte erachter om zo goed mogelijk een ieders individuele talent optimaal te ontwikkelen.

Taekwon-Do is in principe geschikt voor iedereen en we gaan uit van een allround traject waarbij alle onderdelen aan bod komen tijdens de lessen.

Wel hanteren we een minimum leeftijd van 12 jaar.

Kernwaarden

Respect

Vertrouwen

Motivatie

Plezier, leren en een veilige beoefening staan in onze trainingen voorop.

Albert P. Houwer

Er is een verschil tussen vechten in de Dojo en daarbuiten. Morgen willen we zonder blessures ons ding weer kunnen doen.

Hugo Nibte

Bij martial arts leert een goede instructeur je zowel je grenzen als je talenten ontdekken, beide worden naar een hoger niveau getild.

Colin Bakker

Lessenschema Taekwon-Do

Woensdag


20:30-22:00      12+

Zondag


10:00-12:00      12+

Docent Taekwon-Do

Docent: Sayhun Colin Bakker
7de dan Taekwon-Do

International Instructor

taekwon-do@dschendui.nl

Colin Bakker

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op.