Anna Nijssen eerste dan Taekwon-do

Anna Nijssen eerste dan Taekwon-do


 

Woensdag 13 Maart kreeg Anna Nijssen het certificaat voor de eerste dan ITF Taekwon-Do uitgereikt. Anna traint nu een jaar mee maar is een leerling van Hugo Nibte Sensei die haar getraind en gevormd heeft. Zij is dan ook een eerste dan Karateka. Anna is leergierig, gemotiveerd, talentvol, kortom een aanwinst voor elke discipline waaraan zij deelneemt. In een jaar tijd heeft zij zich alle stof voor de eerste dan eigen gemaakt. 9 vormen (Tuls bij ons, Kata bij Karate) de specifieke trappen, stapsparring, sparring, zelfverdediging en breektesten op 2 cm dikke planken, Anna gaat elke uitdaging succesvol aan. Ze is een voorbeeld voor martial artists zowel mannelijk als vrouwelijk, altijd hard aan het trainen en daarbij altijd bescheiden en sociaal. Hugo heeft haar uitstekend opgeleid, ik hoefde alleen maar wat te polijsten. Vanuit mijn functie als hoofdinstructeur, 7e dan Taekwon-Do bij Dschen Dui, ben ik blij en trots om Anna welkom te heten bij onze blackbelt family.

Taekwon-Do is een van origine Koreaanse martial art (vechtkunst), waarbij je leert omgaan met de mogelijkheden van je lichaam en geest om confrontaties tegemoet te treden. Dit is dus gedeeltelijk een fysiek, maar ook zeker een mentaal en zelfs filosofisch proces. Daarbij horen respect, zelfweerbaarheid, vertrouwen, motivatie, samenwerken en natuurlijk hard trainen. Santpoortse Sportvereniging Dschen Dui is een vereniging waar deze kernwaarden hoog in het vaandel staan, maar ook de vriendschap en gezelligheid binnen de (inter)disciplines zijn zeker kenmerkend voor deze vereniging. Bij Dschen Dui hebben wij de volgende disciplines; Jiu Jitsu, Pencak Silat, Karate, Hatha Yoga, Chi Neng Qigong, Tai Chi en Taekwon-Do. Geïnteresseerd? Kijk op onze website www.dschendui.nl of kom langs om te kijken of volg gratis proeflessen.

Een Nederlands kampioen bij Dschen Dui

Een Nederlands kampioen bij Dschen Dui


 

Op zaterdag 24 juni is er voor het eerst het Open Nederlands Kampioenschap Golok Tanding georganiseerd in Nederland door de Nederlandse Pencak Silat Federatie (aangesloten bij de FOG/NOC*NSF).

De golok, het kapmes, is een traditioneel Indonesisch wapen binnen de Pencak Silat en wordt al jaren gebruikt in demonstraties.

Het gevecht met de golok is nu in een wedstrijdvorm gegoten waarbij deelnemers met bescherming aan elkaar te lijf gaan om punten te scoren.

Het lijf is 1 punt, hoofd is 2 punten en er wordt met een poule systeem gewerkt zodat alle deelnemers tegen elkaar uitkomen.

Vincent Fabris kwam als runner up uit de poule wedstrijden maar in de beslissende wedstrijden scoorde hij keer op keer met een wel gemikte slag op het hoofd.

In de halve finale stond hij tegenover een Indonesiër en kon gebruik maken van zijn lengte overwicht om punten te scoren. In de finale stond hij tegen een Belg die zeer bedreven is met de diverse wapens maar door de training van Pa Kneefel kon hij zijn rust bewaren, de trucs van de Belg doorzien, de golok laten vliegen en punten scoren.

Vincent is nu de eerste Nederlandse kampioen Golok Tanding.

Vincent is nu al 12 jaar Pelatih (coach) Pencak Silat en 27 jaar lid van de Santpoortse Sportvereniging Dschen Dui en heeft in 2011 het heft overgenomen van Pa Kneefel, die dit daarvoor deed.

Het bestuur van de vereniging is zeer verheugd met deze aanwinst en naast Hugo Nibte (3de dan karate en meerdere malen Nederlands-

Nieuwe Statuten

Vanaf 28 februari 2023 hebben wij nieuwe Statuten


De nieuwe statuten / huisregels staan in ons informatieboekje en die kun je hier lezen.

Chi Neng Qigong is een succes

Chi Neng Qigong is een enorm succes.


 

In 2022 vlak voor de zomervakantie is Margriet met haar lessen begonnen en inmiddels (april 2024) heeft zij 15 leden en geeft zij vier keer één uur in de week een training.

Taekwon-Do terug bij Dschen Dui

Taekwon-Do terug bij Dschen Dui


 

Vrijdag 7 november 2021 is Sayhun Colin Bakker (7e dan Taekwon-Do} met zijn groep neergestreken bij de Santpoortse Sportverenging Dschen Dui. “Als vereniging zijn wij erg blij met deze toevoeging op onze bestaande disciplines (Karate, Jiu Jiitsu, Pencak Silat, Krav Maga, Tai Chi en Yoga) en weten zeker dat Taekwon-Do bij ons tot zijn recht komt en verder zal gaan groeien”, aldus voorzitter George Smits. Na afloop van de eerste training gaf Collin aan dat hij en zijn leden zich zeer welkom voelden en dat zij nu in een echte Dojo trainen en daar zeker de ‘spirit’ konden voelen van Martial Arts.

Taekwon-Do is een van origine Koreaanse martial art en wordt beoefend volgens de lnternational Taekwon-Do Federation (ITF) stijl zoals ontwikkeld door de grondlegger generaal Choi-Hong Hi. Taekwon-Do is een vechtkunst, waarbij je leert omgaan met de mogelijkheden van je lichaam en geest om confrontaties tegemoet te kunnen treden. Dit is dus gedeeltelijk een fysiek, maar ook zeker een mentaaI en zelfs filosofisch proces. Colin: “Je wordt uitgedaagd om je eigen potentieel te ontdekken, we gaan ervan uit dat we elkaar naar een hoger niveau helpen. Daarbij horen respect, vertrouwen, motivatie, samenwerken en natuurlijk hard trainen”

Vragen of opmerkingen?

Heb jij een vraag over lessen, bepaalde disciplines of andere
opmerkingen, neem dan contact met ons op.