Een Nederlands kampioen bij Dschen Dui


 

Op zaterdag 24 juni is er voor het eerst het Open Nederlands Kampioenschap Golok Tanding georganiseerd in Nederland door de Nederlandse Pencak Silat Federatie (aangesloten bij de FOG/NOC*NSF).

De golok, het kapmes, is een traditioneel Indonesisch wapen binnen de Pencak Silat en wordt al jaren gebruikt in demonstraties.

Het gevecht met de golok is nu in een wedstrijdvorm gegoten waarbij deelnemers met bescherming aan elkaar te lijf gaan om punten te scoren.

Het lijf is 1 punt, hoofd is 2 punten en er wordt met een poule systeem gewerkt zodat alle deelnemers tegen elkaar uitkomen.

Vincent Fabris kwam als runner up uit de poule wedstrijden maar in de beslissende wedstrijden scoorde hij keer op keer met een wel gemikte slag op het hoofd.

In de halve finale stond hij tegenover een Indonesiër en kon gebruik maken van zijn lengte overwicht om punten te scoren. In de finale stond hij tegen een Belg die zeer bedreven is met de diverse wapens maar door de training van Pa Kneefel kon hij zijn rust bewaren, de trucs van de Belg doorzien, de golok laten vliegen en punten scoren.

Vincent is nu de eerste Nederlandse kampioen Golok Tanding.

Vincent is nu al 12 jaar Pelatih (coach) Pencak Silat en 27 jaar lid van de Santpoortse Sportvereniging Dschen Dui en heeft in 2011 het heft overgenomen van Pa Kneefel, die dit daarvoor deed.

Het bestuur van de vereniging is zeer verheugd met deze aanwinst en naast Hugo Nibte (3de dan karate en meerdere malen Nederlands-